måndag 2 augusti 2010

Pippitröja på semester

Här är pippitröjan i Västervik!

Den har varit färdig ett bra tag nu, har till och med hunnit åka på semenster, och få en del fläckar som inte verkar gå bort i tvätten...
Mycket bra tröja!
Jag stickade den i Drops Cotton Light, ett garn som innehåller en del syntet!!! Hjälp vilket förfall!
Men jag ville inte att den skulle bli för tung, som ju bomullsplagg gärna blir, och den har verkligen behållit formen bra, så jag är nöjd med mitt garnval! Mjuk och fin är den också! Här plockar jag och tröja hallon på Kulbacken i Västervik, det fanns massor av stora, fina, maskfria hallon både där och på Rågö som vi besökte en av dagarna. Här hemma finns det också en del hallon nu, men inte lika maskfria! Jag har i alla fall plockat ihop tre smörbyttor fulla som ligger i frysen nu, en inte dålig prestation med tanke på hur lång tid det tar för mig att plocka hallon, vartenda ett måste noga granskas innan det hamnar i hinken - jag lider av maskrädsla! (Ja jag vet att de bara äter hallon och således smakar hallon och jag förmodligen inte skulle märka om jag åt upp dem, har förmodligen ätit ganska många redan i mitt liv, men jag tycker dte äckligt ändå!)


Och nej... jag höll bara inte magen ordentligt, och så stod jag lite konstigt när det kort togs, inga överaskningar på gång...

Hemma igen och tvättad!
Jag stickade- som vanligt- utan mönster, men på klassiskt vis. Nerifrån och upp på rundsticka, när jag kom till ärmarna delade jag upp stickningen i fram och bakstycke. Stickade upp till axlarna, improviserade ett sprund och en halsringning. Sydde ihop axlarna med kitcheners stiches. Plockade upp maskor för ärmarna, stickade dem med minskningar 2X2 maskor på varje vitt parti, och så slutligen en liten resårstickad kant utmed halsringningen.
Kanske att jag ändå skulle kalla den för fiskartröja nu, och inte bara Pippitröja, nu när den har varit ute och åkt båt på havet och allt!

1 kommentar:

  1. Vilken fin tröja, jag stickade dock min i vitt och svart kolla in den här http://crochetnerd.bloggplatsen.se fast min tröja har dock inte upplevt mycket.

    SvaraRadera