tisdag 17 juni 2014

Mänsklig Mångfald

Länge sedan jag skrev nu, men oj oj vad livet går fort med en ettåring, en sjuåring, mat som ska lagas, kläder som ska skötas, bad som ska badas, rundor som ska springas och det ena med det andra! Jag hinner knappt sköta om det jag har sått och jag hinner aldrig sy eller sticka! När jag däckar i soffan på kvällen orkar jag på sig göjd googla lite på roliga roliga saker jag ska göra när jag har tid.
Och då hittade jag något jag vill dela med mig av!
Minns ni Mandelmanns? Ett par som lade om sin livsstil och blev själförsörjande nere i skåne någonstans och som hade ett odlingsprogram i TV för några år sedan som var väldigt bra. Nu har de startat ett projekt. Frun har ritat knappar med texten Mänsklig Mångfald, som de säljer för tio kr styck. (Jag har gjort sådana i jobbet, och hyra av knappmaskin och material ligger nog däromkring så jag tror inte de tar ut någon vinst på knapparna.)
Jag tycker det är ett så bra initiativ. Odlad mångfald är ju så fint och eftersträvansvärt. Vi värnar om mångfalden i växt- och djurvärld, vi är stolta över den. Det är lite hippt och inne. Lite hipster. Och dessutom är det bra! En enda sort av majs eller potatis gör oss sårbara. Ju fler sorter desto bättre!
Så varför i all sin dar gäller inte detsamma människor?
Köp den här knappen och bär den stolt, jag har beställt och tänker ta på både mig själv och mina barn, kommer den till midsommar så blir det redan då!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar