torsdag 9 juli 2015

Svar på fråga om Delsbomönster

Har fått en fråga, från någon som är anonym, så jag svarar här då får vi se om svaret kommer rätt.
Frågan lyder som följer:
"Hej! Jag fann din blogg i jakten på en delsbokofta, det är inte så att du kan tipsa om hur jag hittar mönster till den...? Jättesvårt att hitta någonstans det finns delar att köpa eller mönster på nätet... Hoppas på tips... Hälsingar Maria"

Jag hittade mitt mönster i en urgammal Hemslöjdstidning, vilket nummer det är kommer jag tyvärr inte ihåg, och jag hittar den inte just nu, men den skulle kunna vara från 1988, och i så fall så säljs den bokbörsen, men jag vill starkt rekomendera att du här av dig till säljaren och dubbelkollar, för jag är inte hundra!

Men  jag har också ett annat tips som nog är enklare:
Leta upp boken Sticka med färg och tradition av Lena Nessle. Förmodligen är den jättedyr att köpa, men beställ den på bibblan, det är mitt råd! I den finns det en variant i grönt, svart och rött garn, och en med även vitt.
I min tröja har jag ju även vitt garn, vilket jag tycker är lite fint, det blir lite mer sting då, och jag tycker nog att min tröja är väldigt lik den i boken, kanske är det samma mönster.
Men vill man vara lite mer unik är det är verkligen inga problem att själv komponera ett mönster, titta bara på alla tröjor i digitalt museum! Här är en länk som jag hoppas funkar! Du får scrolla ner lite så hittar du hur många som helst!

Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar