torsdag 10 december 2009

Påsöm från Dala- Floda

Jag och min kollega A har ett stickcafé på vår arbetsplats, Svenska kyrkan i Hakarp, Huskvarna. Nästa vecka är sista gången för terminen, men vi startar igen måndag vecka två, klockan 18.00- 20.00 i församlingshemmet och alla är välkomna!
Det är kanske inte det mest välbesökta av stickcaféer, men vi har många medlemmar som har intressanta saker att dela med sig av. En av dessa personer är I som kommer från Dala- Floda, och nu i veckan hade hon med sig alla dessa veckra yllebroderade plagg från sin hembygd!
Det är gamla saker, broderade av hennes mamma och släktningar bakåt i tiden. Den översta bilden visar delar till hennes Flodadräkt, som modellas av A - hon var den enda i gruppen som hade figur nog att ta på sig dem!
En annan kvinna i vår grupp har haft med sig och sålt underbart tvåtrådigt ullgarn i en vacker gräddvit nyans som kommer från hennes systers får, och jag har köpt en väldig massa som skall bli fina saker så småningom!
En annan medlem i vår grupp är Medea, hon besöker oss när hon inte är i Provance, och hon har på sin blogg publicerat fler bilder på I:s broderier, och dessutom knappar tillverkade av hennes svärfar, kika gärna här , här och här för att få se hela härligheten!

1 kommentar: