torsdag 7 januari 2010

Lanolin och inget lett lopi!

Mina lovikkavantar är verkligen helt fantastiska! Jag har aldrig haft så varma vantar, och ändå är de "bara" stickade, inte fodrade eller något!
När jag är ute med dottern och åker pulka och gräver i snö kommer det så klart massor av snö på dem, men inte blir jag blöt om händerna för det!
Så idag var jag på en mycket stor garnaffär här i stan och satte upp en affisch för vårt stickcafé och då passade jag på och kände på ett modernt lovikkagarn, och det var för det första tunnare, men sedan så var det också helt "torrt" inte alls det där feta och sköna som fanns i mitt gamla garn! Jag undrar om inte det är det som är tricket för varma och vattentåliga vantar; mycket ullfett kvar i garnet! Kanske att vi skulle slå ett slag för mer oberarbetade garner? Bra för händerna att sticka med är det ju också!
När jag ändå var i garnaffären passade jag på och kika efter garn till en islandströja jag tänker mig att sticka (är det vädret kanske?), men då hade de slutat med lett lopi! Jag vet att jag köpte det för många år sedan när jag stickade en islandströja - den första tröja jag stickat till mig själv, men tyvärr har jag råkat krympa den tröjan, så den är lite väl kort i ärmarna nu. Undrar var jag nu skall få tag i garnet...

5 kommentarer:

 1. Jag tror att Lett Lopi går att köpa på nätet. Jag fick det garnet i present men innan det hade jag hittat det någonstans på nätet.
  Jag kan inte komma på stickcaféet förrän den 18 eftersom jag inte kommer till Sverige förrän den 16. Men då kommer jag såklart. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Lettloopi har jag klappat på, i en garnaffär utanför Höör. Underbart garn!

  SvaraRadera
 3. På Garnet i Gävle har de Lett Lopi, de hade precis nyss fått in det när jag var där häromdagen.

  www.garnet.se

  SvaraRadera
 4. kolla in ankis design på nätet. de säljer garn

  SvaraRadera
 5. Ett annat alternativ är http://www.islandsgarn.se

  SvaraRadera