fredag 26 februari 2010

Rättviksvanten - Min första tvåändstickning!
Ja så här ser den ut! Min första tvåändsstickning - ja bortsett från ett litet slätstickat prov som jag gjorde på stickcaféet i måndags. Jag måste säga att jag är lite stolt - jag har åstadkommit detta enbart med hjälp av en bok!

Jag följer Emkristis mönster för Rättviksvanten, (tack för att du delat med dig!)men jag eftersom jag (trots idogt letande bland mina knyppeltrådar) inte hittade något lämpligt lingarn så stickar jag enbart i ullgarn - jag vet att det inte är rätt, men för ett första försök så får det duga!

Slätstickningen gick fort, den här mönsterstickningen går inte fort! Jag undrar när de här vantarna blir klara, och om det någonsin blir två - men det är så kul att ha lärt sig det här! Och det var faktiskt inte så svårt som man gärna vill tro! Nu har jag till och med fått ordning på krusen - tror jag i alla fall!

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Det ser alldeles perfekt ut! Så kul att du följer mitt mönster, nu blir jag lite stolt:)! Men som sagt, det ser helt rätt ut så det är bara att sticka vidare.

  SvaraRadera
 2. Ja, det ser väldigt fint ut! Har själv aldrig vågat mig på tvåändsstickning, men blev väldigt sugen nu! Tack för inspiration!

  SvaraRadera
 3. Kurs i Tvåändsstickning

  Bogesundsslottsvandrarhem i Waxholm 22-23 maj

  Vi lär dig grunderna och att sticka olika slags mönster
  med hjälp av grundmaskorna.

  Kursen omfattar
  Uppläggning
  Räta, Aviga
  Läsa mönster
  Sticka fläta
  Krokvarv
  Krus
  Ökningar, Minskningar
  Djupmaska

  20 platser, först till kvarn gäller!

  För mer information besök
  www.stickkurs.se
  info@stickkurs.se

  Hjärtligt välkommen önskar
  Marie-Louise Ullman
  &
  Agneta Byers

  SvaraRadera