söndag 24 oktober 2010

Min första väv!


I går avreagerade jag mig här på bloggen, och nu tillbaka till trasmattorna och det svenska kulturarvet! Jag slår tillbaka mot det svarta med härliga folkloristiska färger!

Här är mitt livs allra första väv - om man inte räknar med dockskåpsmattorna jag vävde på pappskivor som barn alltså!

På mitt jobb har vi en vävstol som skänkts till församlingen av en dam som har vävt massor men inte riktigt har orken längre, fast hon är väldigt i farten så det där begriper jag egentligen inte...

Hur som helst så satte hon, jag och en kollega i våras upp en traslöparväv, och jag har suttit där och vävt på mina lunchraster. Traslöpare är väl egentligen inte min grej, men jag hittade en bild av ett trastäcke i en gammal Hemslöjden och inspirerad av den har jag vävt vad jag tänker mig skall bli en avlång dyna, typ åkdyna, som jag kan lägga i kökssoffan. Nu när den snart är klar tycker jag nog att den blir lite väl avlång, men... det är i alla fall det första jag har vävt!

Jag drog ut den för att kunna fota den, man kanske inte får göra så, gjorde det när vävfräken inte såg på, för jag måste ju ha ett kort, sanrt kommer den ju att döljas under andra människors vävar och det kanske tar år innan jag ser den igen!

4 kommentarer:

 1. Den blev ju jättefin! Det går faktiskt att klippa ner matta för matta så att du inte behöver vänta 100 år på att få din. Fråga fröken Ilse om du inte får göra det. Hälsa alla på stickcaféet.

  SvaraRadera
 2. Excellent post! That was really great. Your rug looks so fabulous with its style and design. Thank you so much for sharing. I really appreciate it.

  SvaraRadera
 3. Tack för klicket!
  Vilken söt väv :-)

  SvaraRadera
 4. Klart du ska fråga henne, men helst innan nästa börjat väva. Annars kan ni iofs klippa ner de två när nästa är klar.
  Lycka till!!

  SvaraRadera