fredag 19 november 2010

Islandströja

Jag har stuckit emellan med en islandströja! Den allra första tröja jag stickade mig för kanske 15 år sedan var en islandströja som jag använde massor men sedan tyvärr råkade krympa... Nu skall vi flytta (fast inte så långt), och den har åkt med i rensningen, men så råkade jag hitta billigt och fint plötulopi på tradera... och en islandströja måste man ju ha, särskilt som det tydligen skall bli en vargavinter i år igen!
Den här gången valde jag den här beskrivningen, gratis från Istex, den känns lite mer modern med sin dragkedja och utan mönster nedtill. Det var inte helt lätt att sy i dragkedjan, men det blev bra, fast om någon tänker sig att göra den här så skulle jag rekommendera ar fyra extra maskor fram där man skall klippa i stället för bara två som det står i mönstret.

Garnet kommer från Lopi S.F på Island, och är då, eftersom det är plötulopi inte spunnet och inte tvättat, man blir jättelen om händerna när man stickar i det! Stickor nummer 6, det gick enormt fort, en röja klar på två veckor, kan det bli bättre!

1 kommentar:

  1. Så fin!
    Det liknar en som jag köpte när jag var på Island (eftesom jag inte kan sticka ens om mitt liv hängde på det), men jag tror att mönstret till min var just från Istext.
    Min svägerska (Emmas dagar) stickade däremot en fin tröja till sin tös med garn som jag också fick med mig.

    SvaraRadera