lördag 12 januari 2013

Vantar från Färöarna

Trots att bara tummarna är kvar på de röda tvåändsstickade vantarna satte jag igång med ett nytt par... någon mer som gör sådana saker?
De här vantarna fick jag upp ögonen för när jag lyssnade på stickpodden! Detta eminenta initiativ upptäckte jag under julledigheten och lyssnade raskt ifatt alla missade avsnitt i sängen när jag lagt mig! Jättetrevligt, vill verkligen tipsa om det om det är någon mer än jag som missat det! (det är lite konstigt det här, jag får, med något enstaka undantag, kommentarer på den här bloggen från två, 2, personer, Pysselfarmor och Tålamodspåsen, men jag har ungefär 800 sidvisningar per vecka! Vet inte hur jag ska tolka det, antingen har jag bara två läsare, eller så har jag massor som bara tittar in...)
Mönstret på dessa vantar hittar man här, och det ska vara färöiskt, men sanningshalten i det påstående verifieras inte. Har man tvåändsflätor inom färöisk stickning?
Jag skippade tofsen, för jag tänker att den blir lättare att använda så här.
Jag har stickat i garn jag hade liggande, det vita är spunnet av ull från småländska får, och det grå från gotländska. Det kommer från "Ull och bin" och jag köpte det för två år sedan. Det röda är en snutt från Norge. Mycket snabbstickat mönster kan jag säga, är inte van att sticka med så grova stickor!

7 kommentarer:

 1. Här är jag igen. Kul att du också stickar vantar. ♥

  SvaraRadera
 2. Men jag kommenterar ju också ibland! :-)
  Jättesnygga vantar!

  SvaraRadera
 3. Snygga vantar! och vad då näää jag börjar aldrig på något nytt innan jag är färdig med något....
  ha ha ha - vilket skämt! :-)) har en hel del på gång samtidigt!

  Nä inte är det många besökare som kommenterar...jag har väldigt många besökare varje dag, men inte är det många som säger hej!

  SvaraRadera
 4. hej läser din trevliga blogg ibland men lämnar nästan aldrig några kommentarer, hos någon. Du gör så snygga vantar, de med broderi från Dala-Floda inspirerade mig när jag skulle brodera på ett par tovade vantar, kan säga att jag inte fick till det men någon sorts broderi blev det i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Hej hej!
  Jag läser ofta:-) Har dig i min blogglista. Men är tyvärr dålig på att kommentera.
  Det är mina läsare också dåliga på.
  Men jag tycker i alla fall att du stickar jättefina saker och att du skriver trevligt:-)

  SvaraRadera
 6. Åh vad fina dina vantar blev! Ruggade du dem lite när de var klara?

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Alldeles för länge sedan, men visst kommenterar jag också ibland??
  En anledning till få kommentarer KAN vara att man måste skriva in den där svårlästa koden innan man får kommentera. Det hindrar faktiskt ibland. Plocka bort den så ska du se att det blir fler kommentarer!
  Hälsa alla på stickcaféet.

  SvaraRadera