fredag 21 februari 2014

Ordverifiering och Norge

Via Medeas blogg blev jag tipsad om Pyssel och Knåps inlägg om hur man tar bort ordverifiering på kommentarer. Jag trodde faktiskt inte att jag hade det, men minsann var det så! Nu hoppas jag i alla fall att jag tack vare Pyssel och Knåp lyckats ta bort det! Jag själv orkar många gånger inte kommentera när det är ordverifiering, särskilt inte från mobilen, så jag beundrar er som kommenterat min blogg så flitigt!
Särskilt skoj är det att det dykt upp lite nya namn, några stycken från Norge bland annat. Jag älskar Norge!
Har i och för sig bara varit där två gånger, båda i Oslo, från mitt första besök var det bestående minnet Vigelandsparken, då var jag nog 15 år och reste med Kyrkans Ungdom. Mitt andra besök var förr- förra sommaren. Då minns jag särskilt hemslöjdsbutiken/ Husfliden, att det finns en särskilt "gå på tur"- sektion i bokhandlarna samt alla tunnlar som leder in till Oslo (i alla fall söderifrån) Jag satt i bilen och var livrädd att vi skulle få punktering, vilket vi också fick, men som väl var inte förrän vi återvänt till Sverige, strax utanför Trollhättan. Vi fick sedan köra hela vägen till Huskvarna på reservhjulet... Vet inte ens om man får köra så långt på det?
Nu när jag är föräldraledig tittar jag ju också en del på TV på dagarna och det har varit en hel del norska roliga program, idag var det ett som hette fjälldrottningen och som handlade om kvinnor som besteg en massa enormt läskiga bergstoppar, sedan är det program om folk som bor på avlägsna öar eller dalgångar med lite får och någon ko... och en massa naturprogram, för att inte tala om "Norsk attraktion" Jag känner att jag absolut vill till Norge igen, och denna gång gå på tur, men kanske inte nödvändigtvis bestiga några berg...

1 kommentar:

 1. Hei og takk for fin omtale av landet mitt. Det er godt å høre. Vi burde være mye flinkere til å snakke pent om hverandre og ikke være så opptatt av å være best eller flinkest eller størst eller hva det nå måtte være.
  Velkommen tilbake, her finnes utrolig mange fine steder for turgåing og mange oppmerkede løyper så det blir lett å finne frem.
  Jeg har vært i Sverige noen ganger, blant annet i Gøteborg hvor der er en fantastisk trädgårdspark og en fabelaktig botanisk hage. Så har jeg kjørt nesten hele Sverige på langs en gang jeg skulle til Finnmark med min søsters flyttelass. Det går mye fortere å kjøre gjennom Sverige når man skal til Nord Norge, dere har bedre og ikke så svingete veier som vi.
  Angående kommentering så er jeg enig med deg. Det er så trasig med de ordverifiseringene, men nå lurer jeg på om jeg blir tvunget til å legge det inn. Det kommer så mye søppelkommentering og med ordverifisering så sies det at man kan unngå det.
  Ha en riktig god helg:)

  SvaraRadera