tisdag 4 mars 2014

Balettkofta


 Alla projekt, som Ore- KAL:en har fått pausa på grund av en beställning från min äldsta dotter. Hon har börjat dansa balett och behövde en kofta till uppvärmningen. (hon behöver benvärmare också, men de är inte klara än!)
Jag hittade ett gratismönster på Ravelry som är enormt välgjort! Jag gjorde dock vissa ändringar, som att sticka alla tre styckena ihop, alltså kom jag undan med bara två små sömmar under ärmarna. Dessutom hade konstruktören lagt in fyra släta maskor mellan raglanminskningarna vilket skapade som breda band där. Det tyckte jag inte var så snyggt så det skippade jag, blev nättare så här tycker jag!
Jag stickade i Drops baby merino. Detta garn har exakt samma löplängd som originalgarnet, är superwashbehandlat, och inte minst, har exakt rätt balettrosa färg!
Men det var mig ett konstigt garn... Det är något medel i det garnet som under stickning fastnar på fingrarna och gör dessa alldeles sträva! Har aldrig någonsin varit med om detta, fett, visst, men aldrig det här! Sedan så ändrar garnet totalt karaktär när det tvättas. Det blir väldigt mjukt och fint, och det är ju positivt, men stickningen utvidgas också! Det kan vara så att det är jag som är ovan, jag brukar ju bara sticka i högst osofistikerade riviga ullgarner, och där är det liksom mer "what you see is what you get"...
I alla fall är åtminstone både dottern och jag mycket nöjda med denna kofta!Passformen är perfekt!

4 kommentarer:

 1. Vad konstigt, som du säger - superwashgarn kan ju kännas lite tvåligt liksom, och annat ullgarn kan ju vara lite fett - men sträv om fingrarna har jag heller aldrig varit med om. Men koftan är ju jättefin och sitter perfekt, dansösen är också jättefin...

  SvaraRadera
 2. Så fin kofta till din balettdansande tös!

  SvaraRadera
 3. Ja, det tycker jag!
  Skulle vara kul att träffa dig :-)

  SvaraRadera
 4. Ja, det tycker jag!
  Skulle vara kul att träffa dig :-)

  SvaraRadera