tisdag 6 januari 2015

Julekongen

MIn 7- åriga dotter har helt snöat in på en norsk julkalender som har visats på SVT i jul, och som heter Julkungen på svenska. Julkungen handlar om två barn, varav en flicka vid namn Eirild som visar sig vara prinsessa. Och vilken 7- årig skolflicka går inte omkring och drömmer om äventyr, hemliga gångar och annat spännande!
Dessutom har Eirild väldigt mycket fina stickade kläder, och dottern har enträget bett mig att göra likadana åt henne, vad är det annars för vits med att ha en stickande mamma?
Så jag plockade fram lovikkagarnet jag köpte på Ölands Ullcentrum i somras och stickade ett par vantar till henne! Roligt att Norska Eirils har svenska vantar när det finns så mycket fint norskt!
Och eftersom jag är den mamma jag är, gammal medeltidslekare, så kunde jag inte låta bli att sitta uppe halva natten och tillverka en sköld åt henne också! Målingen tog nog ett par tre timmar... men himmel vad roligt det är!
Nu är tyvärr Julkungen slut men vi har hört att det ska innas en fortsättning i form av en film! Jag vet ju att det är några norskor som tittar in här i bland, någon som vet om det blev någon film och var den finns att få tag på?
Nu har jag bara en poncho, en krage, mössa, samt en sydd yllekappa kvar på beställningslistan...

1 kommentar:

  1. Hej! Nu har fortsättningen på Julekongen kommit ut. Den går på bio i Norge nu. Om ni får in norsk TV så går faktiskt Julekongen i repris som julekalender i år i Norge. He en fin adventstid!
    mvh Christina

    SvaraRadera