måndag 26 december 2011

Selbusocka

Mina sockor är klara! Jag satt uppe lite för länge och fäste alla trådar, ska bli kul att få börja på något nytt i morgon kväll!
Det här är de perfekta sockorna för att ha i kängorna i vinter! Mönstret är Terri Sheas, men hon har utgått från ett foto av ett par gamla strumpor. Mönstret har den fördelen att det är gratis, och att det åtföljs av en artikel om Annichen Sibbern Böhn som jag inte kände till men som samlade in stora delar av det norska stickarvet och bevarade för framtiden.
Hälen på de här strumporna är konstig. Åtminstone för mig som inte har stickat så mycket sockor. Ganska opraktisk också eftersom det bli sömmar på ganska skoskavskänliga delar av foten, och en "spets" mitt bak på hälen!
Jag skulle aldrig sticka en häl så här om det inte var för att jag ville vara trogen mot mönstret!
När jag kom till tårna valde jag dock att lämna mönstret, jag tror det hade blivit för klumpigt annars. Så framdelen av foten är stickad i tvåändsstickning för att få samma tjocklek och som resten av strumpan och lite mer slitstyrka, samt att jag gjorde en vanlin "platt" tå, med avmaskningar i varje sida!
Jag har stickat i Hifa och ett blått garn som ganska kan vara Visjö!
Till skillnad från mitt förra projekt så är jag mycket nöjd den här gången!

1 kommentar:

  1. Snygga är de trots litet skoskavssömmar här och där ;-))

    SvaraRadera