torsdag 19 juli 2012

Liljevalchs, Hemslöjden 100 år

 Nu har även jag varit på Liljevalchs! Och det är aldeles otroligt att det finns så många kreativa och duktiga människor i det här landet! 2000 personer ha gjort varsitt löv, och det var en sådan mångfald, och framför allt var det mesta helt otroligt välgjort och fint! Många hade gjort väldigt fyndiga lösningar med formen också!
Men det här med att se skogen för alla löv... jag skulle vilja säga att man tyvärr inte såg löven för all skog! Träden stod tätt, och de högsta löven kunde man inte titta ordentligt på! Man får gå in på tradera och detaljgranska dem....
Det här var i alla fall ett av mina favoritlöv. För att det är sådan här knuten spets på, och det är väl ett ganska  ganska ovanligt hantverk idag, jättekul att veta att det finns någon som pysslar med det!
I den andra avdelningen hittade jag ett exempel på pinnspets, och eftersom jag själv pysslar med det just nu till folkdräkten så studerade jag den ingående. Fantastiskt väl utförd!
Och så lämnade jag ett eget litet bidrag! Inte det snyggaste jag gjort, det gick fort, men det första jag gjort som jag märkt med mina initialer som gift! Om du kommer till Liljevalchs och ser den här på vägen bakom pysselbordet så den som en liten hälsning från mig!

1 kommentar:

  1. Mitt löv sitter högt upp och jag tycker att träden stod alldeles för tätt på varandra...nästan så att man tröttnade på allt...men det är fantstiskt så olika vi har gjort våra löv!

    SvaraRadera