onsdag 31 juli 2013

Skörda och ta till vara!

Idag har jag jobbat i köket!
För det första har jag kokat gelé! Det är första gången i mitt liv som jag gjort det, vi äter aldrig gele´, men jag tyckte det skulle vara kul att prova på! Dessutom har jag på loppis hittat små söta geléglas som jag fick betala en krona styck för! Billigt och bra! Min mamma har identifierat dem som från 70- talet för då köpte hon liknande. De är inte exakt lika varandra, den ena är något lite grönskimrande och mjukare i formen.
Jag hittade dessa bland ljuslyktor och annat småskräp som Myrorna reade ut, bland sådant som väl är ganska osäljbart, men om folk visste vad det här är så tror jag att de skulle vara med eftertraktade i dessa självhushållningens tidevarv!
  Min egen mamma har jättefina gamla glas som hennes mormor Ester hade, borde vara från 1920 eller något senare, det var då hon gifte sig och fick eget hushåll! Jag ska hålla utkik efter liknande på loppisar som jag besöker. Gör det du också så att de inte försvinner ur historien!
I morgon ska jag parafinera min gelé, det är ju nackdelen med dessa fina burkar att man måste mecka med det...
 Idag har jag också smakat på min första Raber- ärta! Och det finns massor av ärtskidor kvar!
 Och så har jag lagt in lite gurka i ättikslag! Tre gurkor har vi nu skördat, en åt vi upp som den var och två lade jag in med persilja i lagen. Nu på kvällskvisten har jag smakat, och den blev mycket god!
Sedan har jag gjort en slags svartvinbärsjuice också, men bilderna på den blev så fula... men den blev god!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar gelé och gör det varje år. Testa att ha i lite som smaksättare i sås eller i en gryta. Supergott. Maken åt aldrig gelé innan han träffade mig, men nu vill han inte vara utan.

    SvaraRadera
  2. Har aldrig testat att göra gelé men skulle också gärna vilja testa. Det är ju så gott!

    SvaraRadera